Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Informacja] Launcher by zyczu

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam! Już od kilku dni głośno było o tym, że launcher Patryka Ż znanego pod pseudonimem Zyczu w e-świecie posiada keyloggera.

Troche jest w tym prawdy, jednak nie do końca. To, co wpisujemy na klawiaturze nasłuchiwane nie jest jednak plik .lastlogin* zostaje rozkodowany i wysłany na serwer ów pana. Osoby które pierwszy raz skorzystały z launchera w dniu 3 lipca b.r w godzinach 8~10 i później są bezpieczne, gdyż serwery Zycza nie są dostępne.

Tutaj
prośba do was - nie korzystajcie z tego launchera i jak najszybciej
zdecydujcie się na coś alternatywnego bądź zakupcie konto premium.

Korzystałem z launchera, co zrobić?

Jak najszybciej zmień swoje hasło na mojang.com/minecraft.net!

Temat sformułowany przez uвer
  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma tutaj keyloggera, nie ma co robić to byl tylko lastlogin stealer.

Anyway teraz zyczu nic nie zrobi bo po tym łączu jadę tak jak mi sie podoba. =)

Opublikowano

Strona jego już leży :D, keylooger usunięty !

"Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce,

Dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..."

~GrubSon

Opublikowano

2. Zniszczyć folder .minecraft i launcher by zyczu jakimś programem (Polecam - Ashampoo Winoptimizer, ma taką opcje w PPM)

4. Dodać tam kilka linijek na samym dole (jak nie mamy pliku to poszukajmy w necie jak go utworzyć):

http://hastebin.com/vacasatala.avrasm

5. Zablokuje to łączenie z jego serwerami.
7. Zmienić hasła do WSZYSTKIEGO!

PYTANIA

2. Czy jeśli usunąłem ten folder normalnie shift+del to musze instalować ten program ??

4. Czy do pliku hosts dodac wersje raw paste??

7. A czy zmieniać też hasła tam gdzie sie nie logowalismy wpisujac hasło tylko tak klikc klick w sensie ze bylo zapisane wcześniej hasło??

z góry thx

Jeśli możecie zarejerstrujcie sie i dobijcie 1000 pkt

Opublikowano

Nie trzeba nic takiego robić, TO NIE JEST WIRUS!

daj już spokój, przedstawiłeś swoją wersje wydarzeń, wyjaśniłeś co do czego służy, nic więcej nie zdołasz już zrobić. Ci którzy krzyczą, nadal będą krzyczeć choćby nie wiem jakbyś im to wytłumaczył. Jak to mówią psy szczekają, karawana jedzie dalej. Ci którzy mają trochę rozumu w głowie sami to osądzą, ci mniej inteligentni pójdą za hałasem...co w sumie będzie z pożytkiem dla Ciebie. Z tego co widzę, narobiło się tu wiele multi-kont negatywnie do Ciebie nastawionych, pomijając już podszywanie się za Ciebie oraz udostępnianie twoich danych personalnych(o ile nalezą do Ciebie). No i do tego jeszcze dochodzi zbanowanie Ci konta, chociaż to już kwestia administracji.

Śledziłem trochę tą..."krucjatę" wymierzoną w Ciebie:

1.była mowa o keylogerze bez żadnych dowodów

2.poźniej ktoś wstawił kod, wtedy już była mowa o wykradania nie tylko haseł do mc a także do fb itd.

3.Później staneło że, to lastlogin stealer (chociaż wcześniej przy podanym kodzie twierdzono coś innego)

4.No i na koniec(jak dotąd) po twoich wyjaśnieniach wyszło na to że to zabezpieczenie przed grieferami ze zmiennym ip

Osobiście uważam że, nie potrzeba żadnej analizy kodu aby dojść do wniosku że nie ma to sensu. Komu by się chciało robić stronę, stawiać serwery tylko po to aby wykradać ludziom hasła które i tak później można zmienić. Jedynie co z tymi kontami później można zrobić to robić komuś na złość na serwerach i udostępniać publicznie. No ludzie, kochani opamiętajcie się.

Tak więc, ode mnie, czekam na jedynie na update modów i poprawkę MCPatchera.

PS Z tego co mi się wydaje to tam nawet nie ma miejsca na hasło. Jeśli jest mi ktoś w stanie wyjaśnić jak zalogować się tam premium szybko skoryguje swoją wypowiedź.

@down

mówisz o sytuacji, jak dwa launchery są w jednej lokalizacji? teraz przy możliwości jej zmiany jest to trochę bezsensowne, oparte na zasadzie a nóż się uda, co jeszcze bardziej potwierdza zwrot "komu by się chciało?".

Opublikowano

@up

Jak korzystasz z launchera premium a jakimś cudem chcesz pograć na launcherze zycza (może kusić instalator modów?) a zapamiętałeś hasło w premium no to już wiesz.

Opublikowano

@up

Jak korzystasz z launchera premium a jakimś cudem chcesz pograć na launcherze zycza (może kusić instalator modów?) a zapamiętałeś hasło w premium no to już wiesz.

Tam NIE MA żadnego wirusa i proszę nie wprowadzaj ludzi w bład.

Opublikowano

Wszystko się zaczeło od tego że zyczu podał link do swojego fajnego launchera. Zaraz wybuchła wielka afera o wirusach w tym launcherze, o keyloggerach itp itd

Po prostu jesteście zazdrośni że zyczu się stara i ma własny launcher itd. Po prostu ten kod zawarty w tym launcherze łączy się z jego serwerami aby wejść np. na jego serwery (i przez nie się rejestrować do jego strony internetowej) A jak używacie takich darmowych antywirusów to się nie dziwcie że wyjdą fałszywe komunikaty

Jeżeli pomogłem naciśnij "Lubie to" :D

Opublikowano

@up

Przecież takie operacje nie zachodzą, on sam pisał co się dzieje jednak inni znają inną prawdę. Już nie liż, nikt nie jest zazdrosny.

Opublikowano

Przecież Geo dostał od innych ludzi cynk i zrobił to co było stosowne. Lepiej być pedałem, niż gejem =). @pause

Opublikowano

ta nie ma wirusa to co mi rano sie komp nie chcial włączyć

Opublikowano

ta nie ma wirusa to co mi rano sie komp nie chcial włączyć

taa pralka nie chce mi się włączyć to na pewno musi być wirus...eh ludzie na prawdę nie mają wyobraźni. Niestety takich postów będzie więcej i trzeba się przyzwyczaić lub je po prostu ignorować.

@2up odrazu na stos z nim xD

Opublikowano

Na policje z tym! Niech się zajmą takimi dziećmi jak ten zyczu! xD

Na policje to ja pójde z tym debilem co udostępnił moje dane

Opublikowano

debil czy nie ale chociaz dowiedziałeś sie ze nie jesteś anonimowy

Opublikowano

debil czy nie ale chociaz dowiedziałeś sie ze nie jesteś anonimowy

Ale widać niektórzy nie dowiedzieli się, że takie rzeczy są karalne, no cóż, czeka ich niemiłe zaskoczenie :P

Opublikowano

Witam.Jestem złodziejem kont premium w minecraft.W tym celu,postawiłem 2 serwery(budowlany,oraz tekkit) stworzyłem launcher dla NON PREMIUM który ma wbudowany mod na skiny(na cholere to komus kto ma premium?) i nie dam rubryczki do wpisania hasla,zeby przypadkiem nie mógł sie zalogować ktoś z premium(ale i tak kradne konta!magic!)Włożyłem 2 lata ciężkiej pracy po to aby kraść konta(cholera wie jak) których haslo mozna zmienic za pomoca emaila.Co to jest logika,i z czym to się je...

Opublikowano

Wiecie co wam powiem? .... jesteście ŻAŁOŚNI. Zyczu podpierdala wam konta premium, a sam gra na NON-PREMIUM. Pozdrawiam żałosnych idiotow, którzy nadal twierdzą że ten launcher ma w sobie ''KeyLogger'' czy inne gówna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...